Ljudje
Ljudje

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem projektu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka HOFERjeva poslovalnica je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Poslovalnice tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte poslovalnice.

Z NASMEŠKOTKI DELIMO NASMEHE

Nasmeškotek je poseben piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistega, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, pa tudi otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Prav zanje namreč namenjamo sredstva od prodaje Nasmeškotkov. Na voljo so v naših poslovalnicah po vsej državi in sicer po enotni ceni 1 evro za en Nameškotek.

Projekt, ki deluje pod iniciativo Danes za jutri, je zaživel konec leta 2017 in v tem času prek Botrstva številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil počitniške dogodivščine, izven šolske dejavnosti in nakup tudi čisto osnovnih življenjskih potrebščin. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pravi, da je poleg finančne donacije "prav tako pomemben občutek, ki ga taki projekti dajejo našim otrokom – da je nekomu mar in, da v stiski niso sami".

Nasmeškotki svojo pot začnejo pri našem dolgoletnem dobavitelju, v družinski slaščičarni Delakorda. Lidija Delakorda, ustanoviteljica in lastnica pekarne Delakorda, pravi: "Gre za projekt, ki nasmeh nariše vsem, ki se z njim srečajo. Veseli smo, da smo lahko poskrbeli, da je čarobni piškotek poleg tega, da je dober po namenu, tudi dober po okusu."

Tudi pri podjetju HOFER smo veseli in hvaležni, da smo k dobrodelnemu projektu lahko povabili tudi naše kupce, ki so izkazali srčno podporo ideji, da je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

NASMEŠKOTEK PONOVNO DELI NASMEHE TUDI NA DRUŽBENIH OMREŽJIH
Nasmeškotke lahko delite tudi na družbenih omrežjih, tako da svojo objavo označite z #DelimoNasmehe ali #Nasmeskotek. Pri deljenju nasmehov nas spodbuja tudi ambasador Nasmeškotkov, Marko Potrč. Vabimo vas, da si njegove aktualne objave ogledate tudi na našem Facebook in Instagram profilu.

Ker je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

#DelimoNasmehe
#Nasmeskotek

RADI NARIŠEMO NASMEH NA OBRAZE OTROK

Razvijanje talentov skozi prostočasne dejavnosti in šport riše nasmeh na otroška lička. Z vašo pomočjo je lahko takšnih razigranih nasmehov še več.

Od četrtka, 12. 7. 2018, bosta v naših poslovalnicah na voljo dva posebna izdelka, Flaška ter bombažna vrečka za šport in prosti čas, z nakupom katerih lahko prispevate k razvoju talentov otrok, ki živijo v materialni stiski.

Sredstva od prodaje obeh izdelkov bomo namenili za financiranje obšolskih dejavnosti in športnih aktivnosti otrok pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost