Roza oktober
Roza oktober

Roza oktober v HOFERju

Pri HOFERju že tretje leto zapored izvajamo akcijo Roza oktober, s katero želimo aktivno osveščati o raku dojk, ki še vedno ostaja najpogostejša oblika raka pri ženskah. Cel oktober bodo v naših trgovinah po Sloveniji na voljo šampinjoni v roza embalaži. Od vsakega prodanega paketa bomo 10 centov namenili za program ROZA, ki ga Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna izvaja v podporo bolnicam in njihovim svojcem.

Zdrava prehrana in okusni recepti

Življenjski stil, ki temelji na uravnoteženi prehrani, je pomembna oblika skrbi za naše zdravje. Tega se zavedamo tudi pri HOFERju in zato vse ženske aktivno pozivamo k zdravemu življenjskemu slogu in samopregledovanju dojk. Poleg zdrave prehrane je izjemnega pomena tudi športna aktivnost. Da so šampinjoni zdrava izbira in omogočajo pripravo številnih receptov, so konec septembra na kuharskem dogodku dokazali tudi številni znani obrazi, ki so v družbi ambasadorjev projekta, Jane Koteska in Marka Potrča, zavihali rokave in kuhali za dober namen. S svojo udeležbo so tako Slovenskemu združenju Europa Donna že namenili začetno donacijo v višini 2.200 evrov.

Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Ena izmed najbolj učinkovitih metod, da odkrijete raka dojk že v zgodnjem stadiju, je samopregledovanje. Dobro je pričeti že v mladosti in nadaljevati vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, vse do menopavze, nato pa na izbrani dan v mesecu. Če se na redno pregledovanje nikakor ne morete navaditi, si pomagajte z brezplačno mobilno aplikacijo BREAST TEST, ki ga je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo opozorila na samopregled.

Uporabnikom operacijskega sistema Android je brezplačna aplikacija na voljo v spletni trgovini Google Play, uporabnikom mobilnih telefonov iPhone pa v spletni trgovini Apple iTunes Store.

O ZDRUŽENJU EUROPA DONNA

Europa Donna je slovensko združenje za boj proti raku dojk, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno celostno rehabilitacijo. Njeno poslanstvo je širjenje informacij o raku dojk po Evropi in v svetu, obveščanje o boleznih dojk in poudarjanje pomena ustreznega pregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.

Več o združenju Europa Donna si lahko preberete na http://www.europadonna-zdruzenje.si.

Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok
 
Poskrbimo za svoje zdravje
Poskrbimo za svoje zdravje