Ljudje
Ljudje

Skupaj zbrali preko 24 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski

ZBRANIH 7 TON ŽIVIL ZA OTROKE, BLIZU 16 TON OSNOVNIH ŽIVIL IN VEČ KOT TONO IZDELKOV ZA HIGIENO

Slovenska karitas je tudi letos dva vikenda v marcu pred izbranimi HOFERjevimi trgovinami zbirala izdelke za otroke in družine v stiski. V štiridnevni akciji, ki je potekala na 55 lokacijah, je bilo skupaj zbranih več kot 24 ton izdelkov za otroke, osnovnih živil in izdelkov za higieno. Visoka številka zbranih sredstev je tako ponovno dokazala, da Slovenci radi pomagamo po svojih najboljših močeh.

Skupaj za dober namen - hvala!

Akcija je potekala v petek, 15. 3. 2019, soboto, 16. 3. 2019, petek, 22. 3. 2019 in v soboto, 23. 3. 2019 pred izbranimi HOFERjevimi trgovinami. Prispevati je bilo mogoče živila za otroke (žitne kašice, kosmiče in namaze), osnovna živila (trajno mleko, olje, sladkor, moko, testenine) ter izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice in ostalo). V štirih marčevskih dneh je tako prostovoljcem Slovenske karitas, ob pomoči radodarnih posameznikov, uspelo zbrati več kot 24 ton izdelkov.

Ste vedeli?

  • HOFER in Slovenska karitas sta tovrstno zbiralno akcijo organizirala že devetič.
  • V letu 2018 je bilo zbranih preko 53 ton izdelkov za pomoč ljudem v stiski.
  • Pri organizaciji zbiralne akcije v povprečju pomaga več kot 200 prostovoljcev.
  • Med tokratnimi zbranimi izdelki je več kot 7 ton živil za otroke, blizu 16 ton osnovnih živil in več kot tono izdelkov za higieno.
Projekt CO2
Projekt CO2
 
Radi beremo
Radi beremo
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok