Ljudje
Ljudje

Slovenski Karitas namenjamo 4450 eurov pomoči

Stiske ljudi, ki živijo v pomanjkanju, so v prazničnem času še glasnejše. Pri podjetju HOFER smo tradicionalno decembrsko akcijo, ki je že 12. po vrsti, prilagodili trenutnim epidemiološkim razmeram. Izvedli smo jo z donacijo 89 nakupovalnih vozičkov, ki so vsebovali izdelke v skupni vrednosti 4450 evrov. V letu 2020 smo Slovenski karitas v okviru zbiralne akcije Majhen dar, veliko zadovoljstvo, namenili preko 8000 evrov.

Zbiralno akcijo izdelkov za ljudi, ki so se znašli v stiski, v sodelovanju s Slovensko karitas izvajamo dvakrat letno. Letos smo bili primorani zbiralne akcije, ki so običajno potekale dva vikenda v marcu in decembru, prilagoditi trenutni zdravstveni situaciji.

V okviru lastne iniciative Danes za jutri prizadevamo spodbujati medsebojno pomoč in sočutje. Decembrska zbiralna akcija je že 12. po vrsti, letos pa smo jo primorani izvesti na drugačen način. Ker sta varnost in zdravje za nas dve zelo pomembni vrednoti, smo akcijo prilagodili trenutnim epidemiološkim razmeram ter jo izvedli s samostojno donacijo v vrednosti 4450 evrov, v obliki nakupovalnih vozičkov, napolnjenih z živili in higienskimi izdelki. Vsaka naša trgovina bo namreč prispevala svojega, skupno torej 87, priključili pa smo tudi dve novi trgovini, ki bosta kmalu odprli svoja vrata. Zavedamo se svojega vpliva in odgovornosti do socialnih organizacij, ki v času številnih stisk mnogim zagotavljajo osnovne potrebščine.

V letu 2020 smo Slovenski karitas v okviru zbiralne akcije Majhen dar, veliko zadovoljstvo tako darovali izdelke v skupni vrednosti preko 8000 evrov.

Pomoč je vedno dobrodošla

»Leto 2020 mnogim ni prizaneslo, predvsem zaradi izgube zaposlitve. Stiske ljudi se povečujejo in v Slovenski karitas smo hvaležni za vsakršno pomoč. Veseli nas, da v teh težkih časih pomoči niso odvrnili naši dolgoletni partnerji. S trgovino HOFER sodelujemo že več let in vedno je lepo prejeti telefonski klic, da bi akcijo radi izvedli kljub trenutnim razmeram. Povpraševanje po osnovnih dobrinah in higienskih izdelkih je vedno večje, zato se s prostovoljci trudimo, da bi pomoč dosegla prav tiste ljudi, ki jo najbolj potrebujejo,« so povedali pri Slovenski karitas. 

Ob tem se zahvaljujejo vsem prostovoljcem, organizacijam in posameznikom, ki so v letu 2020 pomislili tudi na sočloveka in prispevali po svojih močeh.

Vsi izdelki bodo namenjeni otrokom in družinam v stiski.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Zbiralna akcija očal
Zbiralna akcija očal
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok