Ljudje
Ljudje

Zbrali 216 paketov izdelkov za otroke in družine v stiski

Slovenska karitas, ki je v času koronavirusa v trgovinah HOFER zbirala izdelke za otroke in družine v stiski, je s pomočjo kupcev zbrala preko 2 toni izdelkov, iz katerih so pripravili 216 paketov.

Akcija zbiranja izdelkov je tokrat zaradi strogih varnostnih ukrepov, s katerimi v podjetju HOFER skrbimo za zdravje svojih kupcev in zaposlenih, potekala v daljšem časovnem obdobju - vse od petka, 29. 5. 2020, pa do nedelje, 28. 6. 2020. Kupci so izdelke lahko odložili v za-to namenjene vozičke ob izhodu iz trgovine. Prispevati je bilo mogoče osnovna živila (trajno mleko, olje, sladkor, moko), živila za otroke (kašice, kosmiče in namaze), ter izdelke za higieno (pralni prašek, šampon, plenice in ostalo). V skoraj mesecu dni so kupci za ljudi v stiski zbrali preko dve toni izdelkov.

Vsem kupcem se iskreno zahvaljujemo za solidarnost.

HOFER donaciji dodal 87 nakupovalnih vozičkov živil

Tovrstna zbiralna akcija je že enajsta po vrsti, zanjo pa smo se pri HOFERju odločili kljub trenutnim razmeram. Stiske ljudi, ki jim primanjkuje osnovnih živil, so vedno glasnejše, zato smo se odločili, da zbiralno akcijo, ki jo tradicionalno izvajamo 4 dni, podaljšamo na obdobje skoraj celotnega meseca. Kljub nepredvidljivim razmeram so bili odzivi kupcev pozitivni, tudi tokratno zbiralno akcijo pa smo pospremili še z donacijo v vrednosti več kot 4000 evrov, v obliki polnih nakupovalnih vozičkov živil in izdelkov. Vsaka HOFERjeva trgovina je namreč prispevala svojega, skupno torej 87.


Ste vedeli?

HOFER in Slovenska karitas sta tovrstno zbiralno akcijo organizirali že enajstič. Skupno je bilo v vseh letih zbranih že več kot 181 ton izdelkov pomoči. Pri organizaciji zbiralne akcije v povprečju pomaga več kot 200 prostovoljcev.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Zbiralna akcija očal
Zbiralna akcija očal
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok