Ljudje
Ljudje

HOFER že sedmo leto z akcijo zbiranja rabljenih očal

Podjetje HOFER v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana že sedmo leto zapored organizira akcijo zbiranja rabljenih očal. Vseslovenska akcija traja od 29. marca pa do 6. maja 2019, ko lahko očala oddate v vseh HOFERjevih trgovinah, v posebej zato namenjenih škatlah ob blagajnah.

Za nekoga le rabljena očala, za drugega zaklad

Zbirajo se očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. In kaj se zgodi z zbranimi očali? Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ustrezne okulistične oskrbe ne morejo privoščiti.

Koliko očal smo že zbrali?

V šestih letih smo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon zbrali več kot 60.000 rabljenih očal, namenjenih prebivalcem gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti prave okulistične oskrbe in ustreznih očal. Vsa očala so našla nove lastnike, zato bomo akcijo podprli tudi letos. Z vašo pomočjo bomo marsikomu omogočili boljši vid.

Več informacij o dobrodelni akciji najdete na www.recikliraj-ocala.si.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok