Ljudje
Ljudje

HOFER ŽE DEVETO LETO Z AKCIJO ZBIRANJA RABLJENIH OČAL

Podjetje HOFER je v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana že deveto leto zapored organiziralo akcijo zbiranja rabljenih očal. Vseslovenska akcija je trajala od 17. aprila do 15. maja v vseh trgovinah HOFER.

ZA NEKOGA LE RABLJENA OČALA, ZA DRUGEGA ZAKLAD

Zbirajo se očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. In kaj se zgodi z zbranimi očali? Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ustrezne okulistične oskrbe ne morejo privoščiti.

KOLIKO OČAL SMO ŽE ZBRALI?

V osmih letih smo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon zbrali že več kot 77.000 rabljenih očal, namenjenih prebivalcem gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti prave okulistične oskrbe in ustreznih očal. Vsa očala so našla nove lastnike, zato bomo akcijo podprli tudi letos. Z vašo pomočjo bomo marsikomu omogočili boljši vid.

Več informacij o dobrodelni akciji najdete na www.recikliraj-ocala.si.

DONACIJA: 2 ELEKTRONSKI ROČNI LUPI

Ob pričetku letošnje akcije smo Centru IRIS namenili donacijo sredstev za nakup 2 elektronskih ročnih lup. Z lupo si slabovidni pomagajo pri branju, pisanju, delu z besedili in slikami. Lahko jih tudi fotografirajo in si jih v želeni povečavi ogledajo kasneje, vsebine pa je mogoče prenesti tudi na računalnik in si jih ogledati v 20 različnih kombinacijah barvnih kontrastov. 

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Karitas zbiralna akcija
Karitas zbiralna akcija
 
Nasmeškotki
Nasmeškotki