Ljudje
Ljudje

HOFER že osmo leto z akcijo zbiranja rabljenih očal

Podjetje HOFER v sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon Ljubljana že osmo leto zapored organizira akcijo zbiranja rabljenih očal. Vseslovenska akcija traja od 3. do 29. julija v vseh trgovinah HOFER.

Očala lahko oddate v posebej za to namenjene zbirne škatle na zlagalnih policah ob izhodu.

Za nekoga le rabljena očala, za drugega zaklad

Zbirajo se očala z dioptrijo, ki so lahko navadna ali sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. In kaj se zgodi z zbranimi očali? Po zaključku akcije se vsa očala primerno razvrstijo, pregledajo, očistijo in označijo z ustreznimi optičnimi parametri. Tako se očala ustrezno oskrbi, da so primerna za nadaljnjo uporabo slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ustrezne okulistične oskrbe ne morejo privoščiti.

Koliko očal smo že zbrali?

V sedmih letih smo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon zbrali okoli 70.000 rabljenih očal, namenjenih prebivalcem gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti prave okulistične oskrbe in ustreznih očal. Vsa očala so našla nove lastnike, zato bomo akcijo podprli tudi letos. Z vašo pomočjo bomo marsikomu omogočili boljši vid.

Več informacij o dobrodelni akciji najdete na www.recikliraj-ocala.si.

DONACIJA: BRAJEV STROJ ZA SLEPE

Ob pričetku letošnje akcije smo Centru IRIS namenili donacijo v vrednosti 1000 evrov za nakup brajevega pisalnega stroja. Slednji je mehanski pripomoček za opismenjevanje slepih otrok v brajevi pisavi, pisavi za slepe, s katerim se seznanijo že v vrtcu, saj večina slepih otrok ob vstopu v šolo že zna pisati in brati brajevo pisavo. Slepi otroci se s pomočjo brajevega stroja naučijo pisati brajeve črke, števila, ločila, znak za veliko začetnico.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok