Ljudje
Ljudje

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem projektu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka HOFERjeva poslovalnica je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Poslovalnice tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte poslovalnice.

HOFER z dobrodelnim projektom pomaga deliti nasmehe na obraze otrok iz projekta Botrstva v Sloveniji

Nasmeškotek deli nasmehe
HOFER v decembru začenja z dobrodelnim projektom pod okriljem iniciative Danes za jutri, s katero želi podariti čim več nasmehov na obraze otrok, vključenih v projekt Botrstvo v Sloveniji. Nasmeškotek je piškotek, ki ima čarobno moč pričarati nasmeh na obraz tistega, ki ga kupi in deli, na obraze njegovih bližnjih, prijateljev ali sodelavcev, ki Nasmeškotek prejmejo, na koncu pa še na obraze otrok, saj gre celoten izkupiček od prodaje Nasmeškotkov otrokom vključenim v projekt Botrstvo.

Nasmeškotek svojo pot deljenja nasmehov na obraze začenja pri zaposlenih našega lokalnega dobavitelja, slaščičarne Delakorde, nadaljuje pa jo pri zaposlenih v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji. Najdete ga na policah pri blagajnah po ceni 1 evro. Z nakupom boste pričarali nasmeh na svoj obraz, na obraz osebe, ki ji ga boste podarili, in na obraze otrok iz projekta Botrstva.

Nasmeškotek deli nasmehe tudi na družbenih omrežjih
Nasmeh prejemnika, sebe ali samega Nasmeškotka lahko delite z objavo ali omembo tudi na vseh družbenih omrežjih, in sicer z oznako #DelimoNasmehe.

Ker je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

#DelimoNasmehe
#Nasmeskotek

FLAŠKA BOTRSTVA

Od ponedeljka, 21. 8. 2017, do razprodaje zalog bomo v ponudbo vključili posebno Flaško, ki bo v naslednjih mesecih ekskluzivno na voljo v naših poslovalnicah. Z nakupom Flaške lahko prispevate k sreči otrok, saj bomo celoten izkupiček od prodaje namenili otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo pomoč.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost