Ljudje
Ljudje

Program Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen Botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko Botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem programu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka HOFERjeva trgovina je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. trgovine tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte trgovine.

Z NASMEŠKOTKI DELIMO NASMEHE

Lepo je deliti nasmeh. Še lepše je podariti srce. Zato nasmehe v trgovinah HOFER vsako leto delimo z dobrodelnimi piškoti Nasmeškotki, ki imajo čarobno moč, da pričarajo kar tri nasmehe: tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Več o projektu si preberite tukaj.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost