Ljudje
Ljudje

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem projektu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka Hoferjeva poslovalnica je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Poslovalnice tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte poslovalnice.

Ročne lutke

Od četrtka, 29. 9. 2016, do razprodaje zalog bodo v vseh naših poslovalnicah na voljo ročne lutke, z nakupom katerih boste kupci prispevali za lepšo prihodnost otrok in mladostnikov. Tudi v tem primeru bomo celoten izkupiček donirali v sklad Botrstvo Slovenija.

Pišem lepše zgodbe

Do razprodaje zalog lahko v vseh Hoferjevih poslovalnicah z nakupom pisala Botrstvo v sklad projekta prispevate tudi vi. Celoten izkupiček od prodaje pisal bomo namenili otrokom in mladostnikom v stiski.

Pretekli projekti

FERFUD knjižica receptov

Od 23. 11. 2015 bo v vseh naših poslovalnicah v prodaji Ferfud knjižica receptov, ki vsebuje17 različnih receptov za jedi, ki sta jih Janez in Mitja pripravljala na svoji Ferfud kulinarični poti po Sloveniji. Knjižico najdete na polici ob blagajni.

Celoten izkupiček od prodaje knjižice bomo namenili projektu Botrstvo.

Več informacij najdete na www.ferfud.si.

PROJEKT FERFUD

S finimi grižljaji iz Hoferjevih sestavin sta Janez in Mitja pod vodstvom Luke Jezerška 5 mesecev navduševala po celi Sloveniji. Pri tem sta tradicionalne slovenske jedi pripravljala na sodoben, urban način. Kulinarični užitek smo povezali z dobrodelnostjo in omogočili inovativno obliko plačevanja obrokov - vsak je plačal toliko, kot je želel, ali pa celo samo z objavo na družbenih omrežjih. Celoten prihodek smo namenili projektu Botrstvo.

V novembru se je FerFud z zadnjo ferfuro po Sloveniji in slavnostno predajo bona Botrstvu poslovil. Še enkrat velik HVALA vsem, ki ste podprli projekt in prigriznili fini grižljaj ali dva.
Več o projektu si lahko preberete na www.ferfud.si.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost