Ljudje
Ljudje

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem projektu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka HOFERjeva poslovalnica je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Poslovalnice tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte poslovalnice.

HOFER Z DOBRODELNIM PROJEKTOM DELI NASMEHE NA OBRAZE OTROK IZ PROJEKTA BOTRSTVA V SLOVENIJI

VELIKONČNI NASMEŠKOTEK DELI NASMEHE
HOFER v družbi velikonočnega zajčka nadaljuje dobrodelni projekt pod okriljem iniciative Danes za jutri, s katero želi znova podariti čim več nasmehov na obraze otrok, vključenih v projekt Botrstvo v Sloveniji. Velikonočni Nasmeškotek je piškotek, ki ima čarobno moč. Z njo pričara nasmeh na obraz tistega, ki ga podari, in tistega, ki ga dobi. Namenjen pa je predvsem prinašanju nasmehov na obraze otrok, saj gre celoten izkupiček od prodaje velikonočnih Nasmeškotkov otrokom vključenih v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Nasmeškotek je svojo pot deljenja nasmehov na obraze začel decembra 2017 pri zaposlenih našega lokalnega dobavitelja, slaščičarne Delakorde, nadaljuje pa jo pri zaposlenih v vseh naših poslovalnicah po Sloveniji. Najdete ga na policah pri blagajnah za le 1 evro. Z nakupom boste pričarali nasmeh na svoj obraz, na obraz osebe, ki ji ga boste podarili, in na obraze otrok iz projekta Botrstva.

NASMEŠKOTEK PONOVNO DELI NASMEHE TUDI NA DRUŽBENIH OMREŽJIH
Nasmeh prejemnika, sebe ali velikonočnega Nasmeškotka lahko delite z objavo ali omembo tudi na vseh družbenih omrežjih z oznako #DelimoNasmehe.

Ker je nasmeh lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

#DelimoNasmehe
#Nasmeskotek

FLAŠKA BOTRSTVA

Ob vaši izjemni podpori smo v posebni akciji, ki je potekala od avgusta do decembra 2017 pod sloganom "Junaško po Flaško" uspeli zbrati 12.609,69 EUR za otroke in mladostnike, ki živijo v stiski.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost