Ljudje
Ljudje

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Otrokom želimo omogočiti občutek enakovrednosti v družbi vrstnikov. Preko botrstva jim je poleg osnovnega preživetja vse pogosteje omogočena tudi šolska prehrana, vključevanje v plačljive šolske in obšolske dejavnosti, organiziran prosti čas in drugo.

Več o samem projektu Botrstvo si lahko preberete na uradni spletni strani www.boter.si.

Botrstvo otrokom

Prav vsaka HOFERjeva trgovina je že od decembra 2013 botra enemu otroku iz projekta Botrstvo v Sloveniji. trgovine tako skozi celo leto nudijo finančno pomoč izbranim otrokom in jim s tem omogočajo lažjo prihodnost. Projektu se redno priključujejo tudi novo odprte trgovine.

Z NASMEŠKOTKI DELIMO NASMEHE

Nasmeškotek je dobrodelen piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Prav zanje namreč namenjamo sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov, ki jih najdete na policah trgovin HOFER po ceni 1 evro.

Projekt poteka pod iniciativo »Danes za jutri« in skupaj z Botrstvom deli nasmehe od leta 2017. V tem času je številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočil počitniške dogodivščine, izvenšolske dejavnosti in nakup tudi čisto osnovnih življenjskih potrebščin. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pravi, da je poleg finančne donacije prav tako pomemben občutek, ki ga taki projekti dajejo našim otrokom – da je nekomu mar in da v njihovi stiski niso sami.

Projekt Nasmeškotki so z veseljem podprli tudi pri našem dolgoletnem dobavitelju, družinski keksarni Delakorda, kjer so zanj razvili posebno slastno recepturo. Lidija Delakorda, ustanoviteljica in lastnica keksarne: "Resnično gre za projekt, ki nasmeh nariše vsem, ki se z njim srečajo. Veseli nas, da smo lahko poskrbeli, da je čarobni piškotek poleg tega, da je dober po namenu, tudi dober po okusu."

V podjetju HOFER smo še posebej ponosni na številne pozitivne odzive naših strank in zaposlenih. Skupaj z Markom Potrčem, ambasadorjem projekta, bomo poskrbeli, da tudi v letošnjem prazničnem času ne bo zmanjkalo vedrih obrazov. Nasmeh je namreč lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti.

VSAKA OBJAVA ŠTEJE
Za dober namen ste vabljeni, da nasmehe delite tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram. HOFER bo ob zaključku projekta za vsako objavo z označbo #Nasmeškotek in #DelimoNasmehe namenil 1 evro za otroke pod okriljem Botrstva v Sloveniji. Odličen razlog torej za še en praznični "selfie".

RADI NARIŠEMO NASMEH NA OBRAZE OTROK

Razvijanje talentov skozi prostočasne dejavnosti in šport riše nasmeh na otroška lička. Z vašo pomočjo je lahko takšnih razigranih nasmehov še več.

Od četrtka, 12. 7. 2018, bosta v naših poslovalnicah na voljo dva posebna izdelka, Flaška ter bombažna vrečka za šport in prosti čas, z nakupom katerih lahko prispevate k razvoju talentov otrok, ki živijo v materialni stiski.

Sredstva od prodaje obeh izdelkov bomo namenili za financiranje obšolskih dejavnosti in športnih aktivnosti otrok pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Radi beremo
Radi beremo
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost