Ljudje
Ljudje

Sledeč raziskavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ)1 so srčno-žilne bolezni v razvitem delu sveta in tudi Sloveniji že desetletja najpogostejši vzrok obolevnosti in umrljivosti odraslih. Največ smrti in dolgotrajne prizadetosti povzroča tudi srčni infarkt. Ob srčnem zastoju je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah. Zato je izjemnega pomena, da so defibrilatorji v bližini in lahko dostopni, ko je to potrebno.

Defibrilatorje na ulice

V podjetju HOFER se zavedamo, da s skupnimi močmi lahko dosežemo več in tako izboljšamo svet. Skladno s tem smo v lanskem letu v sodelovanju z Zvezo Lions klubov podprli Iniciativo za AED, ki poteka pod imenom "Defibrilatorje na ulice". Dostopnost defibrilatorjev lahko reši življenje, zato smo na 22 trgovin v Sloveniji in ob bazenu ŠRC Golovec Celje namestili avtomatske eksterne defibrilatorje (AED).

RADI IMAMO SVOJE SRCE

Zavedamo se, da uporaba defibrilatorja, ki je na splošno nezahtevna, pri ljudeh še vedno zbuja strah, zato smo se odločili, da v okviru projekta »Radi imamo svoje srce« prikažemo postopek defibrilacije na brezplačnih dogodkih, ki bodo v mesecu septembru in oktobru potekali pred trgovinami, kjer so defibrilatorji nameščeni.
Preverite termine dogodkov v vaši bližini >>

Ponosni smo, da pri projektu partnersko sodelujemo s slovensko Zvezo Lions klubov, ki si nenehno prizadeva ustvarjati in krepiti duha sporazumevanja med ljudmi vsega sveta za človekoljubne potrebe ter prostovoljno pomagati v ožjih in širših skupnostih in s podjetjem iHELP d.o.o., največjo mrežo prvih posredovalcev (reševalcev) in defibrilatorjev (AED).

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Karitas zbiralna akcija
Karitas zbiralna akcija
 
Nasmeškotki
Nasmeškotki