Ljudje
Ljudje

VSE HOFERJEVE TRGOVINE IN UPRAVNA STAVBA SO VARNA TOČKA

V okviru naše trajnostne iniciative Danes za jutri smo prostovoljno pristopili k projektu Varna točka, ki poteka pod okriljem Unicef Slovenija. V ponos nam je, da so prav vse naše trgovine skupaj z upravno stavbo z mesecem septembrom 2015 postale VARNA TOČKA, kjer bodo otroci in mladostniki v stiski vedno našli nekoga, ki zna prisluhniti in je pripravljen pomagati.

Varna točka je posebno označen prostor namenjen otrokom in mladostnikom kamor se lahko zatečejo v primeru kakršne koli stiske. Nahaja se v bližini šol, v mestnih središčih, v bližini blokovskih naselij, v bližini kriminalnih središč, na mestih, kjer se zbirajo otroci.
Otroci varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena na vidnem mestu, ob vhodu.

Da bomo tako odgovorno nalogo tudi primerno opravili, so se naši zaposleni udeležili Unicef-ovega šolanja ter si na ta način pridobili dragocena znanja, s katerimi bodo lahko otroka pomirili in mu stali ob strani pri reševanju njegove težave; otroku bodo pomagali ublažiti njegovo trenutno stisko na anonimen način in ga po potrebi napotili na druge organizacije, kjer bo lahko dobil strokovno pomoč.

Dragi otroci in mladostniki!

V teh težkih časih vas želimo spodbuditi, da o svojih stiskah spregovorite in se pogovorite z odraslimi, ki jim zaupate, kadar pa to ni mogoče, se lahko oprete tudi na sledeče organizacije https://www.varnetocke.si/

Še več informacij o Varnih točkah si lahko preberete v zloženki.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Karitas zbiralna akcija
Karitas zbiralna akcija
 
Nasmeškotki
Nasmeškotki