Surovine
Surovine

Izjemna ogroženost deževnega gozda

Palmovo olje in olje iz palmovih jedrc rodovitne tropske oljne palme sta idealna za uporabo pri proizvodnji živil ter kozmetike in pralnih sredstev. Vedno večje povpraševanje svetovne industrije pa zahteva nenehno širitev plantaž oljnih palm, kar pomeni krčenje deževnega gozda zlasti v Indoneziji in Maleziji. Nasadi oljnih palm pa močno ogrožajo deževne gozdove po vsem svetu, ki so dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam ter domorodcem.

Članstvo v organizaciji RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) za ohranitev deževnega gozda

Kot odziv na to je organizacija WWF (Svetovna organizacija za varstvo narave) leta 2004 ustanovila t. i. „Okroglo mizo za trajnostno palmovo olje“ oz. mednarodno znano kot Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Večstranska pobuda si prizadeva za vzpostavitev in nadzor nad globalnimi standardi za trajnostno gojenje oljnih palm.

Skupina HOFER želi kot članica organizacije RSPO prevzeti odgovornost in aktivno prispevati k varstvu deževnega gozda in podnebja. Odločili smo se, da pri palmovem olju in olju iz palmovih jedrc, ki ju uporabljamo za proizvodnjo izdelkov lastnih blagovnih znamk, čim prej preidemo na trajnostne proizvodne surovine in začnemo uporabljati izključno trajnostno certificirane surovine.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok