Surovine
Surovine

Varnost, varovanje okolja in inovacije

Tako avstrijski kot tudi evropski znak za okolje označujeta pralna in čistilna sredstva, proizvedena na okolju prijazen način. Z lastno blagovno znamko Alio Eco smo tovrstne izdelke v našo ponudbo vpeljali tudi mi. Vsebujejo le naravne snovi, odlikuje pa jih zelo dobra biološka razgradljivost, kar so z znaki kakovosti nagradili tudi podeljevalci avstrijskega in evropskega znaka za okolje. Izdelki Alio Eco odlično čistijo s pomočjo naravnih snovi, ki so zelo dobro biološko razgradljive. Ne vsebujejo fosfatov in formaldehidov in so pakirani v embalaži iz recikliranega materiala, ki je primerna za nadaljnjo reciklažo.

Kot član prostovoljne pobude za trajnostno pranje in čiščenje podpiramo okolju prijazno proizvodnjo in uporabo pralnih in čistilnih sredstev. Pri proizvodnji teh izdelkov nam je pomembno, da se upoštevajo varnost uporabe, varovanje okolja in novosti.

Nasveti za pravilno pranje perila

Vsi peremo perilo, vendar le redki vedo, kako se ga opere pravilno. Za vas imamo pet nasvetov, kako perilo oprati bolje, pri tem pa varovati okolje in varčevati z električno energijo.

  • Uporabljajte več različnih pralnih sredstev. Pranje vseh vrst oblačil z enim samim pralnim sredstvom je sicer praktično, a če uporabljate eno pralno sredstvo za pisano perilo (za sijoče barve), drugo za belo perilo (proti osivelosti) in tretje za volno, boste lahko dalj časa nosili svoja oblačila in obenem privarčevali.
  • S kratkimi pralnimi programi privarčujete le na času. Če ste prepričani, da tako privarčujete tudi pri porabi električne energije in vode, se motite, saj velja ravno nasprotno. Privarčujete z ekološkimi programi, ki perejo pri nižjih temperaturah in trajajo dlje.
  • V bobnu pralnega stroja naj bo manj perila, saj je vsak pralni cikel prilagojen le določeni količini perila. Podrobnosti o tem boste našli v priročniku za uporabo pralnega stroja. Pogosto je za slabo oprano perilo kriv preveč napolnjen pralni stroj. Bolje je, da stroj napolnite z manj perila ali pa vsaj izberete program za dodatno izpiranje.
  • Mehčalo v pralnem prašku lahko na oblekah pusti bele madeže. V večini primerov jih lahko narahlo sperete oz. odstranite s ščetkanjem. Lahko pa namesto praška uporabite tekoče pralno sredstvo.
  • Občasno za pranje izberite program, ki pere pri višji temperaturi. Če tega nikoli ne naredite, se lahko v vodi, ki ostane v bobnu, bakterije zelo hitro razmnožijo. Priporočljivo je, da tako pri pomivalnem kot tudi pri pralnem stroju vsaj enkrat mesečno zaženete pomivanje oz. pranje pri višji temperaturi.
Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok