Surovine
Surovine

Stavimo na neodvisne strokovnjake organizacije WWF

Da lahko oblikujemo ponudbo, ki sledi načelom trajnosti, se intenzivno posvetujemo s strokovnjaki. Skupina HOFER tako že vrsto let sodeluje z morskimi biologi Svetovne organizacije za varstvo narave (WWF). Ti najmanj enkrat letno analizirajo našo celotno ponudbo rib in preverijo, ali je skladna z načeli trajnosti. Te ocene imajo pri odločanju za ali proti določenemu izdelku oz. določeni ribji vrsti pomembno vlogo.

Poleg tega organizacija WWF našemu nabavnemu oddelku svetuje glede odgovornega načina nakupa rib. Le tako lahko pri nakupu upoštevamo dinamičen razvoj na tem področju, ki med drugim vključuje novosti pri sistemih za certificiranje ali aktualne ribolovne kvote, ki jih določa Evropska unija. Tovrstno sodelovanje nam je omogočilo, da je naša ponudba hlajenih, zamrznjenih in konzerviranih ribjih izdelkov že oblikovana skladno z načelom trajnosti. Taki uspehi nas spodbujajo, da se še naprej razvijamo in izboljšujemo.

Pri oblikovanju naše ponudbe skladno z načelom trajnosti so pomemben partner tudi naši dolgoletni dobavitelji. Tako od naših dobaviteljev in poslovnih partnerjev pričakujemo, da popolnoma upoštevajo naše smernice glede trajnostne nabave izdelkov iz morskih sadežev in rib. V zameno pa jih mi podpiramo pri uresničevanju njihovih ciljev. Skupaj z njimi smo redno v stiku z različnimi iniciativami, kot so tiste v sklopu organizacij MSC, ASC in GLOBALG.A.P.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok