Surovine
Surovine

PREPRIČAJTE SE SAMI: ZAGOTAVLJAMO SLEDLJIVOST IZVORA IZDELKOV

Sledljivost izvora naših izdelkov iz morskih sadežev in rib je za nas še posebej pomembna, saj je transparentnost eden od glavnih pogojev za trajnosten ribolov. Zato je naš cilj, da bodo vsi naši dobavitelji izdelkov iz morskih sadežev in rib zagotovili sledljivost njihovega izvora – vse do ribiške ladje ali ribogojnice.

NE RIBAM IZ NEZAKONITIH VIROV

Kupovanje izdelkov iz morskih sadežev in rib iz nezakonitih virov je za nas popolnoma nesprejemljivo in ga v celoti zavračamo.

Naš cilj je zato vzpostaviti stalen sistem nadzora, s katerim bi zagotovili sledljivost izvora izdelkov. S pomočjo neodvisnih tretjih oseb zato opravljamo poskusna preverjanja oz. kontrole pri naših dobaviteljih, pri katerih ugotavljamo, ali lahko dobavitelj dejansko zagotovi sledljivost izvora naših izdelkov. Krog dobaviteljev, pri katerih se opravljajo takšne preverbe, vztrajno širimo. Poleg tega v sklopu naših laboratorijskih raziskav s pomočjo analize DNK preverjamo, ali je določena vrsta ribe res tista, ki jo navaja dobavitelj.

PLATFORMA „CHECK YOUR PRODUCT“: VSI PODATKI O IZVORU RIB

Od kod pravzaprav prihaja riba, ki jo kupujem? Je bila res ulovljena na trajnosten način? Kje in kdaj je bila ulovljena, v katero pristanišče so jo prepeljali in kje predelali? Kje je bila gojena? Vse več ljudi se sprašuje o poreklu in sledljivosti izvora postrvi, garnel, lososa ipd., izčrpne odgovore na ta vprašanja pa lahko najdejo na HOFERjevi platformi www.check-your-product.com. Doslej so bili na platformi na enem mestu na voljo natančni podatki o poreklu mesa, sadja in vina, po večmesečnem pripravljalnem obdobju in intenzivnem sodelovanju z našimi dobavitelji pa zdaj v to pobudo za transparentnost vključujemo tudi prve ribje izdelke.

SI, KAR JEŠ

Oznaka „Check Your Product” trenutno že označuje nekatere naše izdelke iz morskih sadežev in rib. Logotip „Check Your Product“ na embalaži ponazarja transparentnost in sledljivost izvora, ki jo bomo kmalu zagotovili za še več HOFERjevih ribjih izdelkov.

TAKO PREPROSTO JE

Poreklo izdelkov iz morskih sadežev in rib ugotovite povsem preprosto.

Izberite izdelek, označen z logotipom „Check Your Product”.

S čitalnikom QR-kod v HOFERjevi aplikaciji odčitajte QR-kodo na embalaži (uporabite lahko tudi kateri koli drugi čitalnik QR-kod) ali obiščite spletni naslov www.check-your-product.com in tam izberite sklop „Ribe”.

Vnesite kodo za sledenje izvoru, ki je odtisnjena na embalaži blizu podatka o roku uporabe, in že boste izvedeli več o poreklu svoje najljubše ribe.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok