Varovanje okolja
Varovanje okolja

Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.

Kakovost in varnost izdelkov sta za podjetje HOFER ključnega pomena. Pri tem igra pomembno vlogo tudi embalaža, ki ščiti naša živila pred zunanjimi vplivi, ohranja njihovo kakovost in zmanjšuje živilske odpadke. Glede na izdelek in njegove lastnosti se za embalažo uporabljajo različne snovi, denimo karton, plastika ali večplastni kompozitni materiali. A hkrati prav embalaža predstavlja velik izziv za okolje, zato si v podjetju že več let prizadevamo, da bi njeno količino zmanjšali, jo ponovno uporabili in reciklirali.

Naša misija proti odpadni embalaži

S projektom »Embalaža na HOFER misiji: Zmanjšaj. Ponovno uporabi. Recikliraj.« smo se še bolj zavzeto in strateško podali v boj proti odpadni embalaži na treh ravneh ravnanja z odpadki. Za izdelke lastnih blagovnih znamk smo si tako zadali nekaj ciljev:

  • Do konca leta 2025 bomo celotno količino embalaže izdelkov lastnih blagovnih znamk zmanjšali za 15 %.
  • V naslednjih letih bomo širili ponudbo nepakiranega sadja in zelenjave.
  • Do konca leta 2025 bo vso embalažo izdelkov lastnih blagovnih znamk mogoče 100 % reciklirati.
  • V vmesnem času bomo ovrednotili obstoječo embalažo izdelkov lastnih blagovnih znamk, da jo bomo lahko prilagodili ključnim trajnostnim merilom in našim ciljem.
  • Najkasneje do konca leta 2019 bomo iz prodaje umaknili plastične izdelke za enkratno uporabo: vatirane palčke s plastičnim delom, plastične slamice, krožnike, kozarce in pribor za enkratno uporabo.
Projekt CO2
Projekt CO2
 
Radi beremo
Radi beremo
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok