Varovanje okolja
Varovanje okolja

Toliko, kot je potrebno, in tako malo, kot je le nujno potrebno

Tako se glasi naš slogan glede embalaže naših izdelkov. Naš cilj je, da na vseh področjih, kjer je to mogoče, skupaj z našimi dobavitelji optimiramo embalažo in zmanjšamo njeno količino. To je kompleksen in zahteven postopek, saj velja, da morajo biti naša živila in izdelki zaščiteni pred vplivi iz okolja, obenem pa ustrezati vsem predpisom glede vsebine izdelka, embalaže in deklaracije.

Prizadevamo si, da pri kartonski embalaži uporabljamo čim več surovin iz trajnostnega gospodarjenja z gozdovi in je delež recikliranega materiala čim večji. Poleg tega pri obstoječih embalažah skušamo najti rešitve za zmanjšanje količine materiala in za prevoz kruha, svežega peciva, sadja in zelenjave iz skladišč v trgovine uporabljamo večinoma zaboje za večkratno uporabo.

Inovativna embalaža iz biogenskega materiala

Za zmanjšanje uporabe plastike, ki temelji na nafti, pri HOFERju vedno več vrst zelenjave iz linij ekoloških izdelkov in izdelkov, pridelanih na trajnostni način, pakiramo v celulozno folijo, ki se lahko odlaga v komposte. Ta folija je izdelana v certificirani proizvodnji po kriterijih neodvisnega Sveta za nadzor gozdov (FSC) (angl. Forest Stewardship Council), ki si prizadeva za trajnostno gospodarjenje z gozdovi.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Radi beremo
Radi beremo
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok