Varovanje okolja
Varovanje okolja

Izboljšave povsod, kjer je možno

Optimirali smo tudi naš logistični sistem, ki je lociran v centralnem predelu Slovenije.  Od tam naše izdelke razvažamo v trgovine po sistemu, ki nam omogoča čim manj prevoženih kilometrov. Naši tovornjaki na primer na poti nazaj iz trgovin v skladišče poberejo transportno embalažo in surovine za recikliranje. Če je le mogoče na poti nazaj naložijo tudi izdelke pri proizvajalcih.

Poleg optimiranih načrtov poti imamo vzpostavljen premišljeni sistem natovarjanja naših tovornjakov. Ker naši tovornjaki lahko hkrati prevažajo globoko zamrznjene in hlajene izdelke ter nehlajene izdelke, je v primerjavi z običajnim načinom prevoza mogoče prihraniti ogromno število kilometrov. S tem načinom smo občutno zmanjšali število voženj, s čimer prihranimo gorivo in varujemo okolje.

Varčna poraba goriva

Vsi naši vozniki tovornjakov imajo pridobljeno t.i. temeljno kvalifikacijo in skladno z zakonom opravljajo redna usposabljanja voznikov. Prav tako pa dajemo veliko poudarka na čim varnejšo in čim varčnejšo vožnjo.

Obenem tudi za naš vozni park veljajo stroga pravila glede trajnosti. Naši prevozniki so zavezani k temu, da se pri nakupu novih tovornih vozil odločajo izključno za vozila, ki izpolnjujejo najnovejše emisijske norme.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Radi beremo
Radi beremo
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok