Varovanje okolja
Varovanje okolja

Nadzor nad porabo električne energije pomeni tudi nižje stroške

Pri HOFERju smo si zadali cilj, da v vseh poslovalnicah zmanjšamo porabo energije, kar nam obenem tudi omogoča, da sproti zmanjšujemo tudi stroške. Da lažje odkrijemo in izključimo prekomerne porabnike energije, smo zasnovali natančen sistem nadzora nad porabo električne energije. Ta je bistveno pripomogel k temu, da smo na primer trajanje delovanja naših prezračevalnih naprav in sistemov za razsvetljavo v poslovalnicah lahko optimirali z vidika energetske učinkovitosti.

Vsi na novo zgrajeni sistemi za razsvetljavo so izdelani skladno z novostmi v razvoju in tehnologiji. Odlikujejo jih dolga življenjska doba, visoka svetilnost in majhna poraba energije. Poleg tega imajo vse žarnice količino živega srebra večkrat nižjo od dovoljene mejne vrednosti, ki jo določa Evropska unija, in so tako v primerjavi z običajnimi bistveno bolj prijazne do okolja. Dodatno smo ponekod že vgradili novo LED-tehnologijo, ki ima še nadaljnji potencial za prihranek pri energiji.

Inovativnost pri ogrevanju in hlajenju

Poleg inovacij na področju ogrevanja in hlajenja nenehno izpopolnjujemo tudi področji hladilnih sredstev in energetske učinkovitosti. Naslednje izboljšave smo do sedaj že lahko uresničili:

  • Z izboljšanim tesnilnim sistemov in dveh letnih preverjanjih tesnosti bistveno zmanjšamo izgube hladilnih sredstev. V povezavi s tem smo pri HOFERju poleg tega zasnovali lasten sistem za nadzor in opozarjanje, s pomočjo katerega v kratkem času zaznamo poslovalnice s povečano izgubo hladilnega sredstva.
  • Vse naše hladilne vitrine so opremljene z energetsko učinkovitimi nočnimi roloji.
  • Nove hladilne vitrine in zamrzovalniki imajo LED-osvetlitev. Ta še dodatno zmanjša toplotno obremenitev izdelkov in tako izboljša energijski management v zamrzovalniku.
  • V velikih hladilnih sistemih v našem logističnem centru kot hladilno sredstvo uporabljamo izključno amonijak, ki na noben način ne škoduje ozonu in tako posredno ne povzroča učinka tople grede.

Optimalna poraba energije v Hoferjevih poslovalnicah

Pri gradnji novih poslovalnic pri Hoferju skrbimo za optimalno porabo energije – na primer z uporabo visokokakovostnih okenskih stekel in okenskih profilov. Poleg tega imajo vse poslovalnice prilagojen vhod za invalide – kljub temu, da tega zakonska določila ne zahtevajo. Našo tehnologijo v poslovalnicah nenehno izboljšujemo na področjih energetske učinkovitosti in izpustov CO2.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
Radi beremo
Radi beremo
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok