Zaupanje
Zaupanje

POTENCIALNE HORMONSKO AKTIVNE SUBSTANCE

V vsakdanjih izdelkih za nego, kot so geli za tuširanje, šamponi, kreme za kožo, zobne paste in pilingi se nahajajo kemijske substance, ki naj bi delovale podobno kot hormoni. Te snovi se uporabljajo za namene konzerviranja, a raziskave kažejo, da te snovi po nepotrebnem obremenjujejo naše telo.

Iz tega razloga pri HOFERju skupaj s svojimi dobavitelji ubiramo nove poti. Od oktobra 2015 ne prodajamo več kozmetičnih izdelkov, izdelkov za nego telesa in negovalnih izdelkov za dojenčke lastnih blagovnih znamk, ki vsebujejo hormonom podobne snovi. Konkretno gre za naslednje sestavine: parabeni, triklosan, etilheksil, metoksicinamat, 4- metilbenziliden kafra, 3-benziliden kafra, benzofenon -1, -2, -3, ciklometikon, ciklotetrasiloksan, borova kislina, hidroksicinamična kislina, dihidroksibifenil, butilhidroksianizol, nonoksinol, metil tetra-butil eter, 4- hidroksibenzojeva kislina. Poleg tega smo prenehali s prodajo izdelkov z dietil ftalatom, ki se uporablja za denaturacijo alkohola.

VEČJI PREGLED ZA NAŠE KUPCE

Naše izdelke lastnih blagovnih znamk bomo opremili s posebnim logotipom, tako da bodo naši kupci že na prvi pogled prepoznali izdelke brez hormonskih motilcev. Več kot 70 % izdelkov v naši redni ponudbi iz blagovnih skupin kozmetični izdelki, izdelki za nego telesa in negovalni izdelki za dojenčke, bodo v prihodnosti opremljeni z omenjenim logotipom.

ODPRAVA MIKROPLASTIKE

Za povečanje čistilnega učinka mil in izdelkov za piling so pogosto uporabljeni drobni delci iz plastike, t. i. mikroplastika. Mikroplastika se v odpadnih vodah težko razgradi oz. filtrira ter posledično preide v našo prehranjevalno verigo. Pri HOFERju smo se zato odpovedali uporabi mikroplastike v celotni ponudbi izdelkov za kozmetiko, telesno nego in nego dojenčkov pri vseh lastnih blagovnih znamkah. Nadomestili smo jo z naravnimi zrni za piling, na primer iz fino mletih mareličnih jedrc. Slednja dosegajo običajen čistilni učinek, a obenem tudi prizanašajo okolju.

UMIK ALUMINIJA PRI DEZODORANTIH IN ZOBNIH PASTAH

Aluminijeve spojine se že mnogo let na področju kozmetike uporabljajo kot antiperspiranti. Potrošnikom, ki bi se radi izognili tem snovem, ponujamo alternativo – dezodorante brez aluminijevih soli. Prav tako smo se tudi pri zobnih pastah izognili aluminijevim spojinam.

Od uvedbe teh smernic so nove pogodbe za izdelke lastnih blagovnih znamk sklenjene izključno z dobavitelji, ki zagotavljajo recepture brez prej omenjenih, potencialno kritičnih substanc.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok