Zaupanje
Zaupanje

Lastni standardi zagotavljajo visoko kakovost izdelkov

Vse izdelke v naši ponudbi večkrat temeljito preverimo, in to že veliko prej, preden jih najdete na naših policah. Konec koncev je HOFER zasluženo sinonim za najvišjo kakovost po najnižjih cenah. V prodaji tako ni izdelka, čigar varnosti ne bi preverili neodvisni preskusni inštituti ali naš oddelek za nadzor kakovosti. Kako potekajo naša interna preverjanja na področju tekstila, tehničnih izdelkov in živil, razkrije pogled v zakulisje.

Naša testna kuhinja: kaj preverjamo?

Ekipa, odgovorna za pokušnje, vsak dan pripravi več različnih skupin izdelkov, ki jih pokusijo in ocenijo posebej za to izšolani sodelavci. Namen pokušenj je vpeljava novih izdelkov lastnih blagovnih znamk na trg in zagotavljanje kar najvišje kakovosti. Naši strokovnjaki nove izdelke v fazi razvoja primerjajo s konkurenco in pokušajo izdelke iz stalne ponudbe najmanj enkrat letno in tako zagotavljajo nespremenljivo visoko kakovost ponudbe. V skupini HOFER zaposlujemo tudi strokovnjake, ki redno pokušajo blago, kot je sadje in zelenjava, vino, kava, čokolada in siri, za kar so posebej izšolani.

Tehnični izdelki: preverjamo jih tudi sami

Poleg preverjanj, ki jih za nas opravljajo neodvisni preskusni laboratoriji in tehnični inštituti, številna testiranja izvajamo tudi v skupini HOFER. Med drugim preizkušamo, ali zmogljivost robotskega sesalnika ustreza standardom, ali je čas delovanja baterije prenosnega računalnika ustrezen ter ali se namizni vrtalnik pri delovanju pregreva in porablja električno energijo v skladu s predpisanimi vrednostmi. Preverjamo tudi ergonomijo električnih in mehanskih izdelkov ter ali sta montaža in sestavljanje športnih naprav in pohištva kupcu prijazna. Posebno pozornost namenjamo preprosti uporabi in seveda neoporečni kakovosti.

Da smo varnost naših izdelkov res temeljito preverili, dokazujejo mednarodno priznani znaki kakovosti, ki jih najdete na vseh izdelkih v naši ponudbi. Tukaj vam je na voljo več informacij o tem, katere znake kakovosti so pridobili naši izdelki.

Vpogled v naša preverjanja tekstilnih izdelkov

Naša ekipa za preverjanje tekstila opravlja testiranja tekstilnih izdelkov vseh vrst, pa naj gre za brisače, oblačila, posteljnino in celo obutev. Pri tekstilu med drugim meri površinsko maso blaga in tako ugotovi, ali je dobavitelj pri izdelavi izdelka uporabil dogovorjeni material.
Strokovnjaki s povečevalnim steklom izvajajo še analizo osnovnih in votkovnih niti, pri čemer štejejo zanke in vrstice pri kosu oblačila na kvadratni centimeter. S tem preverijo, ali se je dobavitelj pri izdelavi dejansko držal dogovorjenega števila niti.

Na koncu naši strokovnjaki preverijo tudi, ali se blago kosmati oz. mucka, kot radi rečemo. Dele blaga tisočkrat podrgnejo drug ob drugega in nato točkujejo nastalo podobo izdelka. Če je pri drgnjenju nastalo več kosmov, kot je še sprejemljivo, izdelek preverjanja ni opravil uspešno. Nazadnje mora tekstilni izdelek prestati še pranje v pralnem stroju. Če se pri tem razbarva ali spremeni obliko, ga sploh ne pošljemo v naše trgovine.

Projekt CO2
Projekt CO2
 
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
ZBIRALNA AKCIJA OČAL
 
Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok