Prijatelji živali
Prijatelji živali

Prijatelji živali

Živali v naših življenjih igrajo prav posebno vlogo in nikakor ni dovolj, da se nanje spomnimo le ob posebnih dnevih. Zato smo si ob Svetovnem dnevu živali zadali nalogo, da se bomo z vso resnostjo posvetili temam s tega področja in vsak mesec naredili nekaj dobrega za živali in družbo. Naš cilj je sprememba človekovega odnosa do okolja in sobivanja nasploh, zato bomo predvsem osveščali, ne bomo pa seveda pozabili tudi na priboljške.

HOFERJEVI AMBASADORČKI

Podjetje HOFER ima svoje živalske ambasadorčke! Zaupali smo jim obveščanje o dogajanju v zavetiščih in društvih za zaščito živali. HOFERjevi ambasadorčki bodo v našem imenu predajali donacije, se javljali s "terena", poročali o dogajanju in skrbeli za dobro počutje in vzdušje v zavetiščih in društvih. Več o naših ambasadorčkih in razlogih, zakaj smo jih imenovali, lahko preberete spodaj.
 
Vsak od nas lahko pomaga na svoj način. Tudi če se sami ne boste odločili za posvojitev, lahko zavetiščem pomagate z denarnimi prispevki, s sprehajanjem, z materialnimi donacijami, namembo dohodnine ali z začasnim skrbništvom oziroma rejništvom.

Kdo so HOFERjevi ambasadorčki?

LINO je prijazen osemletni kuža, pasme zlati prinašalec. Čeprav je že v zlatih letih, se še vedno rad sprehaja, sicer pa je zelo umirjen. Išče ljubečega lastnika, ki mu bo ponudil varen dom.

Zavetišče Mala hiša
Lukačevci 17, 9226 Moravske Toplice
http://www.zavetisce-malahisa.si
malahisasymbolsiolpunktnet
Tel.: 031 732 700

RICKY je devetletni kuža, manjše rasti. Je zelo prijazen in ljubezniv tako do ljudi kot tudi do živali. Kljub svojim letom je še vedno živahen in obožuje sprehode. Želi si ljubečega lastnika, ki mu bo ponudil notranji dom. Ricky je veterinarsko pregledan, cepljen proti kužnim boleznim in steklini ter čipiran.

Zavod za zaščito in dobrobit živali Muri
Vransko 119, 3305 Vransko
zavod.murisymbolgmailpunktcom
Tel.: 070 851 166

LARS je zelo igriv in aktiven triletni kuža, ki se hitro uči in z veseljem pokaže vse kar zna. Je prijazen in neizmerno uživa v bližini ljudi, nekoliko manj pa mu godi bližina drugih psov. Želi si aktivnega skrbnika, ki že ima izkušnje s psi. Primeren je za bivanje v hiši z ograjenim dvoriščem, ki jo bo lahko čuval.

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, 2000 Maribor
http://www.zavetisce-mb.si
infosymbolzavetisce-mbpunktsi
Tel.: 02 480 16 60

RAFAEL je prijazen in razigran muc, vajen ljudi. Ob sprejetju je bil precej poškodovan, vendar po prestani operaciji tačke lepo okreva in se veseli bivanja z odgovornim posvojiteljem, ki mu bo lahko ponudil notranji dom. Je kastriran, FIV/FeLV negativen, razgliščen in razbolhan ter prvič cepljen proti kužnim boleznim.

Zavod SVSP
Krekova 12, 1218 Komenda
zavodsvspsymbolgmailpunktcom
Tel.: 040 346 685

CEZARIJ je zelo prijazen muc, ki je rad v družbi ljudi. Ob sprejetju v zavod je bil poškodovan, zaradi zahtevne operacije pa je njegovo okrevanje oteženo. Možno je, da mu bo potrebno amputirati tačko, a Cezarij ne bo pustil, da bi to vplivalo na kvaliteto njegovo življenja, saj ve, da muckom s tremi tačkami gibanje običajno ne predstavlja težav. Želi si odgovornega posvojitelja, ki mu bo lahko ponudil notranji dom. Je kastriran, FIV/FeLV negativen, razgliščen in razbolhan.

Zavod SVSP
Krekova 12, 1218 Komenda
zavodsvspsymbolgmailpunktcom
Tel.: 040 346 685

BOBI/BOBAN je 4 letni mešani jazbečar. Čeprav je najmanj eno leto preživel zunaj na verigi, mu notranje bivanje ne povzroča prav nobenih težav. Vesel je tako človeške kot tudi pasje družbe. Zanj želimo najti umirjen dom, kjer ni majhnih otrok - Bobi ima namreč z njimi slabe izkušnje. Posvojitelj naj ima že nekaj izkušenj s pasjim svetom. Je cepljen, čipiran in kastriran.

Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka
Cesta v Mestni log 33, 1000 Ljubljana
www.lajka.org
infosymbollajkapunktorg
Tel.: 041 446 085

OSKAR je bil maja 2018 najden z bratcema v Šmartnem ob Paki. Mucki so bili stari tri tedne in še niso samostojno jedli in odvajali. Bratca sta lepo napredovala, Oskar pa je le počasi rasel, saj je njegov organizem zavračal izraščajoče zobe, kar mu je povzročalo hude bolečine. Po odstranitvi vseh zob se je tudi Oskar razcvetel. Je navihan, izredno crkljiv muc manjše rasti, ki uživa v igri in lumparijah. Ker nima zob, obožuje predvsem mokro hrano.

Zavod Mačja hiša, zavod za oskrbo mačk in osveščanje
Groharjeva ulica 8, 3000 Celje
www.macjahisa.si
infosymbolmacjahisapunktsi
Tel: 040 937 959

Matija je zelo iznajdljiv. Ko so ga v Železnikih nekajkrat pomotoma čez noč zaprli v lokalno trgovino, si je seveda postregel z dobrotami. Kot HOFERjev ambasadorček v Mačjem dolu bo poudarek dajal prav zagotavljanju hrane za sostanovalce in pa opravljanju straže - neizmerno rad se namreč zadržuje pred zavetiščem in uživa v občutku pomembnosti.

Mačji dol, zavetišče za mačke
Partizanska cesta 1
4220 Škofja Loka
www.macji-dol.si
infosymbolzvercapunktsi
Tel.: 040 218 861

Nasmeškotki
Nasmeškotki