Prijatelji živali
Prijatelji živali

Prijatelji živali

Živali v naših življenjih igrajo prav posebno vlogo in nikakor ni dovolj, da se nanje spomnimo le ob posebnih dnevih. Zato smo si ob Svetovnem dnevu živali zadali nalogo, da se bomo z vso resnostjo posvetili temam s tega področja in vsak mesec naredili nekaj dobrega za živali in družbo. Naš cilj je sprememba človekovega odnosa do okolja in sobivanja nasploh, zato bomo predvsem osveščali, ne bomo pa seveda pozabili tudi na priboljške.

HOFERJEVI AMBASADORČKI

Podjetje HOFER ima svoje živalske ambasadorčke! Zaupali smo jim obveščanje o dogajanju v zavetiščih in društvih za zaščito živali. HOFERjevi ambasadorčki bodo v našem imenu predajali donacije, se javljali s "terena", poročali o dogajanju in skrbeli za dobro počutje in vzdušje v zavetiščih in društvih. Več o naših ambasadorčkih in razlogih, zakaj smo jih imenovali, lahko preberete spodaj.
 
Vsak od nas lahko pomaga na svoj način. Tudi če se sami ne boste odločili za posvojitev, lahko zavetiščem pomagate z denarnimi prispevki, s sprehajanjem, z materialnimi donacijami, namembo dohodnine ali z začasnim skrbništvom oziroma rejništvom.

Kdo so HOFERjevi ambasadorčki?

Zaradi neurejenih bivalnih razmer je bil SULTAN odvzet in nameščen v zavetišče, kjer je že od aprila 2018. Star je 5 let, srednje velike rasti, je umirjen in zelo prijazen kuža. Uživa bližino človeka, še posebej na vsakodnevnih sprehodih, za kar je neizmerno hvaležen.

Zavetišče Mala hiša
Lukačevci 17 9226
Moravske Toplice
http://www.zavetisce-malahisa.si
malahisasymbolsiolpunktnet
Tel.: 031 732 700

10-letna husky-ovčarska mešanka Tara je morala preko noči zapustiti svoj dom, zato ji sedaj iščemo novega. Idealen dom zanjo bi bila hiša z ograjenim vrtom in dovoljenim vstopom v hišo. Naša najstarejša ambasadorka je sicer že seniorka, a je še vedno vitalna psička, ki smo ji z veseljem podelili status starešine. Prepričani smo, da bo naše najmlajše ambasadorčke o marsičem podučila.

Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka
Cesta v Mestni log 33, 1000 Ljubljana
www.lajka.org
infosymbollajkapunktorg
Tel.: 041 446 085

Dasti je HOFERjev ambasadorček v Zavetišču za živali Maribor. Je zelo pozoren in dobro učljiv, zato vsako nalogo vzame resno. Pri tem je živahna in prijetna družba ter tudi pravi vodja, saj ima veliko izkušenj s psi. Morda se zdi, da perjad in druge manjše domače živali pri njem malce težje pridejo do besede, a obljublja, da bo zastopal tudi njihove interese.

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, 2000 Maribor
http://www.zavetisce-mb.si
infosymbolzavetisce-mbpunktsi
Tel.: 02 480 16 60

Matija je zelo iznajdljiv. Ko so ga v Železnikih nekajkrat pomotoma čez noč zaprli v lokalno trgovino, si je seveda postregel z dobrotami. Kot HOFERjev ambasadorček v Mačjem dolu bo poudarek dajal prav zagotavljanju hrane za sostanovalce in pa opravljanju straže - neizmerno rad se namreč zadržuje pred zavetiščem in uživa v občutku pomembnosti.

Mačji dol, zavetišče za mačke
Partizanska cesta 1
4220 Škofja Loka
www.macji-dol.si
infosymbolzvercapunktsi
Tel.: 040 218 861

Manolo je živahen kuža srednje rasti, ki dobro sobiva z drugimi psmi in mucami. Vesel je vsake pozornosti, seveda pa je zelo živahen, kot se za mladega kužka spodobi. Za našega 4-5 mesečnega ambasadorčka iščemo aktivno družino, ki bi ga sprejela za svojega člana.

Obalno društvo proti mučenju živali, Benčičeva 2c, 6000 Koper
obalno.dpmzsymbolgmailpunktcom
Tel.: 041 626 448

Nasmeškotki
Nasmeškotki