Radi beremo
Radi beremo

Projekt Radi beremo

Pri HOFERju čutimo veliko odgovornost do okolja in družbe, zato v sklopu iniciative Danes za jutri redno pripravljamo različne družbenoodgovorne projekte. Med njimi je tudi projekt Radi beremo, s katerim želimo spodbujati otroke in mladostnike k prebiranju dobrih vsebin. Branje kakovostnih vsebin nas bogati, nam širi obzorja in nas popelje v nove svetove. Prav zato skupaj z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS večkrat letno pripravimo izbrano ponudbo knjig, ki jo lahko pod oznako "Bralna značka priporoča" najdete v HOFERjevem knjižnem kotičku.

Aktivnosti, ki potekajo v sklopu projekta Radi beremo:

  • V šolskem letu 2017/2018 smo v sodelovanju z Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS natisnili 26.000 izvodov slikanice Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom pisatelja Petra Svetine in ilustratorke Ane Razpotnik Donati, s katero bomo obdarili vse prvošolčke v Sloveniji in zunaj njenih meja. Za prav posebno doživetje in spodbudo k branju bodo poskrbeli slovenski pisatelji, ki bodo na šestih izbranih šolah ob razdelitvi slikanic obiskali mlade bralce in jih popeljali v čarobni svet branja. Za piko na i pa bomo spomladi izbrane šestošolce in njihove mentorje spet popeljali na kulturno obarvan obisk naše prestolnice.
  • Že v šolskem letu 2015/2016 smo omogočili, da so prav vsi prvošolčki v Sloveniji in prvošolčki zunaj njenih meja prejeli slikanico Ostržek bere za bralno značko, ki jo je napisala Tilka Jamnik in ilustriral Peter Škerl, v letu 2016/2017 pa smo jih razveselili s slikanico 7 nagajivih, pisatelja Leopolda Suhodolčana in ilustratorja Marjana Mančka. Posebej svečano so slikanice podelili na šestih osnovnih šolah, kjer so jih obiskali slovenski avtorji, ki so s slikanico mlade bralce povabili k branju.
  • Za nagrado in pohvalo za prizadevno branje smo v šolskem letu 2016/2017 več kot 120 izbranim šestošolcem ter njihovim mentorjem pričarali nepozaben kulturno obarvan pomladanski obisk naše prestolnice.

Knjige z dobrimi vsebinami z oznako "Bralna značka priporoča" lahko najdete v HOFERjevem knjižnem kotičku.

Za lepšo prihodnost otrok
Za lepšo prihodnost otrok
 
Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost