Roza oktober
Roza oktober

ROZA OKTOBER V TRGOVINAH HOFER

V rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, pri HOFERju že četrto leto zapored izvajamo dobrodelno-osveščevalno akcijo za naše zaposlene in kupce, s katero smo v preteklih treh letih za slovensko združenje Europa Donna zbrali že več kot 20.000 evrov.

Pri Slovenkah je rak dojk najpogostejša oblika raka, saj letno za to težko boleznijo zboli več kot 1300 žensk, pa tudi do 10 moških. Prav zato je še toliko pomembnejša preventiva, predvsem v obliki aktivnega življenjskega sloga, rednega mesečnega samopregledovanja, preventivnih presejalnih programov in uravnotežene prehrane.

JABOLKA IN ŠAMPINJONI – POPOLN PAR ZA DOBER NAMEN

Sestavni del zdrave, uravnotežene prehrane so tudi jabolka in šampinjoni, s katerimi si lahko pripravimo številne slastne jedi, hkrati pa naredimo nekaj dobrega tudi za druge. V oktobru namreč od vsakega prodanega roza paketa jabolk in/ali šampinjonov 10 centov namenjamo slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Z dobrodelno pobudo želimo bolnicam in njihovim svojcem pomagati na njihovi poti, kupce in zaposlene pa dodatno opozoriti na pomen preventive.

ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG JE TRAJNA ODLOČITEV

Ker aktiven življenjski slog, uravnoteženo prehranjevanje, redno samopregledovanje in udeleževanje presejalnih programov veljajo za najboljše preventivne ukrepe, naše zaposlene spodbujamo k trajnim spremembam, ki jim bodo omogočile polnejše in bolj kakovostno življenje.

Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Redno mesečno samopregledovanje pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk. Vsaka ženska bi morala že v mladosti začeti s samopregledovanjem in tako spoznati svoje dojke. Do menopavze naj bo to reden pregled vsaki deseti dan po začetku menstruacije, kasneje pa na izbrani dan v mesecu. Redno mesečno samopregledovanje vam vzame samo nekaj minut časa na mesec, za pomoč pa vam je na voljo tudi brezplačna mobilna aplikacija BREAST TEST, ki jo je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo z opomnikom spomnila, kdaj je čas za samopregled.

Uporabnikom operacijskega sistema Android je brezplačna aplikacija na voljo v spletni trgovini Google Play, uporabnikom mobilnih telefonov iPhone pa v spletni trgovini Apple iTunes Store.

O ZDRUŽENJU EUROPA DONNA

Europa Donna je slovensko združenje za boj proti raku dojk, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje, uspešno celostno rehabilitacijo ter nudenje psihosocialne podpore bolnicam in njihovim svojcem. Njeno poslanstvo je širjenje informacij o raku dojk po Evropi in v svetu, osveščanje o raku dojk in poudarjanje pomena ustreznega samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.

Več o združenju Europa Donna si lahko preberete na http://www.europadonna-zdruzenje.si.

Nasmeškotki
Nasmeškotki
 
ZBIRALNA AKCIJA
ZBIRALNA AKCIJA