Roza oktober
Roza oktober

ROZA OKTOBER V TRGOVINAH HOFER

V rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, pri HOFERju že 6. leto zapored pozivamo k rednemu samopregledovanju, aktivnemu življenjskemu slogu in uravnoteženi prehrani.

V Sloveniji za rakom dojk vsako leto zboli okoli 1.400 žensk in 10 moških. Skoraj 400 žensk in do 10 moških bolezni ne preživi. Preventiva v obliki rednega samopregledovanja je prvi in ključen korak, ki pripomore k zgodnjemu odkrivanju rakovih sprememb in s tem k uspešnemu zdravljenju. Tega se zavedamo tudi v podjetju HOFER, kjer v znak podpore že tradicionalno izvajamo projekt ROZA OKTOBER.

Za vsak paket šampinjonov, kupljenih meseca oktobra, bomo 10 centov namenil preventivnim programom osveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka dojk Slovenskega združenja Europa Donna.

Zdrava prehrana in gibanje sta pomembna

Poleg preventive ne smemo pozabiti na zdrav življenjski slog, ki ga lahko zagotovimo z rednim gibanjem ter skrbjo za fizično in duševno zdravje. »Omejite čas, ki ga preživite sede. Udejstvujte se v raznih dejavnostih, kot so hitra hoja, tek, kolesarjenje, plavanje, tek na smučeh ... Redna telesna dejavnost je osnovna sestavina zdravega življenjskega sloga,« poudarjajo v Slovenskem združenju Europa Donna. Ob tem je potrebno pozornost nameniti tudi uravnoteženi prehrani. »Vsak dan uživajte dovolj različne zelenjave in različnega svežega sadja. Jejte najmanj pet krat na dan. Zelenjava in sadje vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov, ki odganjajo bolezni in upočasnjujejo staranje.«
V petih letih sodelovanja z združenjem Europa Donna smo tako zbrali že več kot 35 tisoč evrov.

Zbiralna akcija očal
Zbiralna akcija očal
 
Vrečka dobrote
Vrečka dobrote