Roza oktober
Roza oktober

Roza oktober v HOFERju

Pri HOFERju smo že tretje leto zapored izvedli akcijo Roza oktober, s katero želimo aktivno osveščati o raku dojk, ki še vedno ostaja najpogostejša oblika raka pri ženskah. Cel oktober so bili v naših trgovinah po Sloveniji na voljo šampinjoni v roza embalaži. Od vsakega prodanega paketa smo 10 centov namenili za program ROZA, ki ga Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna izvaja v podporo bolnicam in njihovim svojcem. Tako smo skupaj z začetno donacijo iz kuharskega dogodka v višini 2.200 evrov in ob pomoči kupcev zbrali 8.755 evrov.

Za zdravje skrbimo skozi celo leto

Življenjski stil, ki temelji na uravnoteženi prehrani, je pomembna oblika skrbi za naše zdravje. Tega se zavedamo tudi pri HOFERju in zato vse ženske aktivno pozivamo k zdravim navadam in samopregledovanju dojk skozi celo leto. S tem namenom smo za svoje sodelavke in sodelavce organizirali tematske delavnice, zdravje na delovnem mestu pa spodbujamo tudi z dnevno zalogo sadja in zelenjave, ki je na voljo v prostorih za odmor in z brezplačno udeležbo izbranih športnih prireditev.

Preventiva s pomočjo mobilne aplikacije

Ena izmed najbolj učinkovitih metod, da odkrijete raka dojk že v zgodnjem stadiju, je samopregledovanje. Dobro je pričeti že v mladosti in nadaljevati vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, vse do menopavze, nato pa na izbrani dan v mesecu. Če se na redno pregledovanje nikakor ne morete navaditi, si pomagajte z brezplačno mobilno aplikacijo BREAST TEST, ki ga je razvilo združenje Europa Donna, in vas bo opozorila na samopregled.

Uporabnikom operacijskega sistema Android je brezplačna aplikacija na voljo v spletni trgovini Google Play, uporabnikom mobilnih telefonov iPhone pa v spletni trgovini Apple iTunes Store.

O ZDRUŽENJU EUROPA DONNA

Europa Donna je slovensko združenje za boj proti raku dojk, katerega temeljni cilj je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno celostno rehabilitacijo. Njeno poslanstvo je širjenje informacij o raku dojk po Evropi in v svetu, obveščanje o boleznih dojk in poudarjanje pomena ustreznega pregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.

Več o združenju Europa Donna si lahko preberete na http://www.europadonna-zdruzenje.si.

Nasmeškotki
Nasmeškotki