Za medeno prihodnost
Za medeno prihodnost

OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL ZASADILI LIPOV DREVORED

Dolgoletno sodelovanje med podjetjem HOFER in Čebelarsko zvezo Slovenije (ČZS) je v sodelovanju z Občino Črno na Koroškem prineslo dragocen korak za zaščito pridnih nabiralk medu. Željo, da se z drevoredom lip poklonimo 55 pomembnim posameznikom slovenskega čebelarstva, je ČZS v začetku maja 2021 tudi uresničila. V Črni na Koroškem so zato posadili 55 lipovih dreves, projekt pa smo s prispevanjem sadik lip podprli v našem podjetju. Sadike lip predstavljajo simbol slovenstva, obenem pa so zelo medovite. Lokacijo za posaditev drevoreda so na ČZS izbrali s pomočjo razpisa, Črna na Koroškem pa je bila leta 2018 prepoznana kot čebelam najbolj prijazna občina v Sloveniji. 

POSEBNO PRIZNANJE IN BIO MEDENA LETINA

Pri HOFERju nas veseli, da se s skupnimi močmi zavzemamo za ohranjanje in razvoj čebelarske dejavnosti v Sloveniji, za kar smo prejeli posebno priznanje predsednika Čebelarske zveze Slovenije. V 2019 letu smo za naše sodelavce organizirali tudi delavnico o čebelarjenju in pridelali prvo BIO medeno letino.

PRISPEVEK IZ ODDAJE GALILEO

Kako v HOFERju skrbimo za čebele?

Od naših dobaviteljev zahtevamo nadzor nad uporabo pesticidov pri gojenju sadja in zelenjave, poleg tega pa tudi nenehno dopolnjujemo linijo HOFERjevih ekoloških izdelkov. S HOFERjevim raziskovalnim čebelnjakom pa smo naredili še korak naprej. Pričeli smo s prodajo čebelam prijaznih izdelkov, na težavo pa ne opozarjamo samo svojih kupcev, temveč tudi svoje zaposlene in poslovne partnerje.

Zbiralna akcija očal
Zbiralna akcija očal
 
Vrečka dobrote
Vrečka dobrote